Ράμμος για σκάνδαλο των υποκλοπών: Ζήτησα να ενημερώσω τη Βουλή αλλά μου είπαν πως κανείς δεν πάει αυτόκλητος

Χείμαρρος ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος για το σκάνδαλο των υποκλοπών, μίλησε για πρώτη φορά για την υπόθεση που στιγμάτισε την ελληνική δικαιοσύνη και την πολιτική ζωή του τόπου.

Ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστος Ράμμος, μίλησε για πρώτη φορά μετά την αρχειοθέτηση του σκανδάλου των υποκλοπών και ήταν χειμαρρώδης. Ο άνθρωπος που σήκωσε μεγάλο βάρος στην πλάτη του για να ξεδιπλώσει το κουβάρι δεν φανταζόταν ποτέ πως μερικά χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του θα βρισκόταν μπροστά σε ένα τέτοιου μεγέθους σκάνδαλο.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ πως 48 χρόνια από την πτώση της δικτατορίας θα αντιμετωπίζαμε με τέτοια υπόθεση», υποστήριξε, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «τραυματική εμπειρία για τη δημοκρατία».

Ο άνθρωπος που είχε το βάρος στις πλάτες του για να  ξεδιπλώσει το κουβάρι των υποκλοπών στο MEGA

Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή της Αναστασία Γιάμαλη «Εξελίξεις Τώρα», αποκάλυψε πως ζήτησε να ενημερώσει τη Βουλή για αυτά που είχε εντοπίσει η Αρχή αλλά του είπαν πως κανείς δεν πάει αυτόκλητος και ουσιαστικά του έκλεισαν την πόρτα. «Θέλησα να ενημερώσω για αυτά που βρήκα για τις υποκλοπές αλλά η Βουλή δεν το δέχτηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θλίψη και απογοήτευση για όσους υποτίμησαν το ζήτημα των υποκλοπών»

Δυσαρεστημένος για την τροπή που πήραν τα πράγματα ισχυρίστηκε πως νιώθει θλίψη και απογοήτευση «για όσους υποτίμησαν το ζήτημα των υποκλοπών». Χαρακτήρισε «αστειότητες, αν όχι γελοιότητες» τα όσα λέγονται περί στόχευσής του να πολιτευτεί και τόνισε πως «εγώ έκανα μόνο το καθήκον μου, τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο».

Ο Χρήστος Ράμμος, δυόμιση χρόνια μετά τα όσα υπέστη το κράτος δικαίου, σημείωσε με νόημα πως «το κατά πόσο πήραμε τα μάθημα μας μόνο ο χρόνος μπορεί να το πει» αλλά τόνισε με βεβαιότητα πως «θα πρέπει να λειτουργούν οι θεσμοί και το κράτος δικαίου απρόσκοπτα. Δεν μπορεί μία αρχή να λειτουργεί σε συνθήκες εκφοβισμού». Για να προστατευτεί η Δημοκρατία «πρέπει να λειτουργήσουν οι θεσμοί», πρόσθεσε.  

Είπε πως ήταν νομότυπες οι άρσεις απορρήτου ερευνάται όμως αν ήταν νόμιμες. «Όταν εκδίδεται πράξη άρση απορρήτου (σ.σ. παρακολούθηση τηλεφώνων) είναι εκτελεστή ώστε να προστατευτεί το δημόσιο συμφέρον» ανέφερε ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής σημειώνοντας πως έγινε «έλεγχος αν τηρήθηκαν οι νόμοι».

Σχετικά